Je hebt veel vrijheid in je werkzaamheden, dat vind ik een grote plus

Je hebt veel vrijheid in je werkzaamheden, dat vind ik een grote plus

Sabine, Bestuursadviseur bij AZL: Ik noem het vooral het ontzorgen en ontzien van het bestuur van onze klanten: de pensioenfondsen. Je bent het eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk werk voor het bestuur uit handen neemt.

Sabine van Amerongen werkt sinds 2019 bij AZL als Bestuursadviseur. Ze begon als Aankomend Bestuursadviseur op de afdeling Integrale Bestuursadvisering (IBA) en is inmiddels doorgegroeid tot Medior Bestuursadviseur. Sabine woont in Amersfoort en is daarom vaak te vinden op ons kantoor in Utrecht.

Wat houdt de rol van een Bestuursadviseur in? 

“Ik noem het vooral het ontzorgen en ontzien van het bestuur van onze klanten: de pensioenfondsen. Je bent het eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk werk voor het bestuur uit handen neemt. Denk aan het voorbereiden van vergaderingen en daarbij aanwezig zijn, of zorgen dat alle beslispunten en wettelijke ontwikkelingen besproken worden. 

Ik verzorg de ondersteuning van twee pensioenfondsen. Je hebt veel vrijheid in je werkzaamheden, dat vind ik een grote plus en dat zorgt natuurlijk ook voor een grote verantwoordelijkheid. Komt het beter uit om een keer eerder te stoppen en die uren in de avond in te halen? Dan is dat geen enkel probleem. Zolang jij je verantwoordelijkheid neemt en goed afstemt met collega’s en de klant, kun je die vrijheid pakken.” 

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit? 

“Mijn werkdag is heel gevarieerd! De ene dag weet ik dat er een bestuursvergadering aan zit te komen, en ik dus veel stukken moet voorbereiden en de andere dag komen er heel veel vraagstukken tussendoor, waardoor je continu schakelt tussen alle partijen. Het leuke is dat je veel contacten hebt. Niet alleen met het bestuur, maar ook met alle andere betrokkenen.”  

Naar welk moment in de week kijk je altijd uit? 

“We hebben donderdag als ‘vaste kantoordag.’ Hoewel het hoofdkantoor van AZL in Heerlen zit, hebben we ook een kantoor in Utrecht. Voor mij ideaal, aangezien ik in Amersfoort woon. De collega’s die standplaats Utrecht hebben, komen dan allemaal naar kantoor; dat maakt het wel gezellig! Daarnaast hebben we ook een weekstart, waar je zowel fysiek als digitaal kunt aansluiten. Fijn om de week samen af te trappen en het is altijd leuk om het hele team te zien.” 

Wat spreekt je het meest aan in deze functie? 

“Wat mij aanspreekt in de functie is het nemen van verantwoordelijkheid en het stukje klantcontact. Waar ze op de afdeling Klantenservice contact hebben met deelnemers en werkgevers, zit je bij Bestuursadvisering juist aan tafel met de bestuurders van het pensioenfonds die over de regeling zelf gaan. Ik vind het gaaf om het totaalplaatje te zien en ook daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de pensioenregeling van heel veel Nederlanders. Niet alleen het uitkeren van de regeling maar ook hoe zo’n uitkering tot stand komt. Dat zorgt er voor mij voor dat ik dit werk uitdagend vind.”

Wat maakt AZL uniek als werkgever? 

“AZL is een relatief kleine organisatie in de pensioenbranche. Je leert je collega’s snel kennen en de lijnen zijn kort, of het nu andere afdelingen zijn of de directie. Er is ook aandacht voor je eigen ontwikkeling: niet alleen binnen je eigen functie, maar ook daarbuiten. Als ik naar mezelf kijk, hecht ik echt veel waarde aan de mate van vrijheid en flexibiliteit die je bij AZL gegund wordt. En, eerlijk is eerlijk, de grote hoeveelheid vakantiedagen en hybride werken zijn ook niet onbelangrijk! Dat zie je niet bij veel andere werkgevers.”   

Is de rol van Bestuursadviseur ook iets voor jou en zie je jezelf als collega van Sabine? Dat komt goed uit! We hebben namelijk een uitdagende vacature openstaan voor deze rol. Bekijk de vacature hier. Wil je liever eerst meer weten over de functie Bestuursadviseur, neem dan contact op met Manon Gosler (Corporate Recruiter) via solliciteer@azl.eu