Maak jij de pensioenkeuze inzichtelijk?

Maak jij de pensioenkeuze inzichtelijk?

De financiële planning rond pensioen is ingewikkeld, stelt Jan Blonk, informatiemanager Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH), vast. Tegelijkertijd creëert het nieuwe pensioenstelsel een enorme informatiebehoefte bij werkgevers, werknemers en consumenten. Dat maakt een adviesverbreding met vermogen en pensioen interessant voor de hypotheekadviseur die wil investeren in een zekere toekomst.

De nieuwe Wet toekomst pensioenen (Wtp) en de versobering van het nabestaandenpensioen zijn volgens Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo, dé kansrijke thema’s voor 2024 en daarna. Kansrijk voor de hypotheekadviseur die naar verbreding zoekt en wil investeren in vermogen en financiële planning.

Hij ziet in de huidige hypotheekmarkt het perfecte moment om die keuze voor nieuwe en langdurige klantrelaties nu te maken. “De Wtp is voor iedereen nieuw. Hierdoor is de informatiebehoefte bij werkgevers, werknemers en consumenten groot. Er moeten keuzes worden gemaakt en daarin kan de adviseur zijn relaties begeleiden door die keuzes inzichtelijk te maken. Een groot bedrag ineens klinkt goed, maar wat zijn daarvan de consequenties voor later?”, aldus Brouwer.

Lees verder >>