Pensioenadviseurs over de toekomst

Pensioenadviseurs over de toekomst

Mirjam Verkerk (41), hoofd Corporate Consulting bij WTW , vindt het onderwerp pensioen nog elke dag even boeiend. Daarom verbaast ze zich soms over de houding van werknemers. “Die staan er vaak nauwelijks bij stil hoe hun pensioen is ingericht. En dat terwijl pensioen zo’n belangrijke arbeidsvoorwaarde is!”

Tom Haaring (44), directeur Commercie Pensioen bij Nationale-Nederlanden, valt zijn gesprekspartner bij. “Binnen Nationale-Nederlanden hebben wij enorm veel data. Die stellen we graag beschikbaar voor de keuzebegeleiding van deelnemers aan pensioenregelingen. Maar het blijkt inderdaad nog niet zo makkelijk om werknemers op hun persoonlijke portaal naar hun eigen pensioenopbouw te laten kijken en ze ook keuzes te laten maken .”

Geen moetje meer

Bij de meeste werkgevers is het inmiddels een ander verhaal. Zij beseffen meer dan ooit het belang van een goede en toekomstbestendige pensioenregeling. “Heel lang zagen veel werkgevers het pensioen als een moetje”, is de ervaring van Mirjam. “Iets dat om de vijf jaar op de agenda stond. Maar nu hebben we met bedrijven écht iets te bespreken. Zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt met een nieuwe generatie medewerkers is het voor bedrijven essentieel dat de arbeidsvoorwaarden aansluiten bij wat hun werknemers belangrijk vinden.”

Bron: Nationale Nederlanden | Klik hier voor het originele bericht