Vacatures voor Pensioenspecialisten
Andrea van den Bosch

Aan de slag in een sector die volop in beweging is

Interview met Andrea van den Bosch - Matcher Pensioen Welten

Je kunt geen krant openslaan of er staat wel een artikel in over pensioen. Een verlaging van de rekenrente voor pensioenfondsen door de Nederlandsche Bank wordt breed uitgemeten. De vrees van een premiestijging of korting op de pensioenuitkering en de gevolgen daarvan voor onze economie leveren voldoende gespreksstof op. Ook op televisie is volop aandacht voor pensioen. Zo loopt op dit moment de serie Zwarte Zwanen waarin onderzoeksjournalist Cees Grimbergen de pensioensector onder de loep neemt. De pensioensector staat dus volop in de picture, maar hoe ziet een carrière in de pensioensector eruit? De redactie van Careerguide sprak met Andrea van den Bosch, Matcher Pensioen bij Welten over haar eerste stap in de pensioensector. 

“De pensioensector is onder andere door nieuwe wet- en regelgeving sterk in beweging. Er wordt veel gediscussieerd over het pensioenstelsel van de toekomst. Die dynamiek trekt mij want een ding weet je zeker: er gaat nog heel veel veranderen en dat biedt kansen!”

Loopbaan
Andrea studeerde Rechten en koos aan het eind van haar studie voor een loopbaan in de financiële sector. “Ik wist dat ik graag in de financiële sector wilde werken, maar niet in welke richting. Via een vacature voor Pensioenmedewerker kwam ik in contact met Welten. Ik had nog nooit nagedacht over een carrière in de pensioensector. Ik kende de pensioenbranche niet en ik had de behoefte me eerst breed te oriënteren. Welten gaf mij als interim professional de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende opdrachtgevers en opdrachten in de pensioensector. Op deze manier kom je erachter wat echt bij je past. En werken in de pensioensector bleek ontzettend leuk te zijn!”

“Mijn eerste opdracht voor Welten vervulde ik bij dochterbedrijf Capter. Als pensioenmedewerker bestond mijn opdracht uit het actief benaderen van DGA´s (directeur grootaandeelhouders) om ze te bewegen tot een pensioenadviesgesprek. Dit naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving. Hierna maakte ik de overstap naar een opdracht bij a.s.r. Hier was ik als projectmedewerker verantwoordelijk voor onder andere het converteren van premievrije pensioenpolissen, het onderhouden van contact met deelnemers en de mutatieverwerking. Een aantal maanden geleden kreeg ik de kans om voor Welten te gaan werken als ´matcher´. In deze rol match ik de ambitie van een professional met de vraag van een relatie. Binnenkort start ik ook met het coachen van trainees.”

Traineeship
Speciaal voor starters die willen werken in de financiële sector en die hun carrière een vliegende start willen geven heeft Welten een traineeship ontwikkeld. “Het traineeship geeft je een uitgelezen mogelijkheid om het vakgebied, de sector en jezelf te leren kennen. Met name dat laatste vinden we binnen Welten belangrijk. Veel aandacht gaat uit naar persoonlijke ontwikkeling. Ontdekken waar je goed in bent en waar je ontwikkelpunten liggen. Op basis daarvan zoeken we opdrachten die je uitdagen en prikkelen zodat je stappen kunt zetten in je ontwikkeling. Want onder aan de streep hangt succes meer af van wie je bent, dan van wat je weet.”

Lees meer over het traineeship van Welten

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 31-8-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956