vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Wendy Montulet

ALM, ORSA en Monitoring ondersteunt door één model en één adviseur.

Interview met Wendy Montulet - Teammanager Pensions & Insurance Risk Management

Door de introductie van Solvency II is de aard van de inzet van Asset Liability Management (ALM) veranderd. Solvency II legt steeds meer nadruk op de monitoring van het gekozen beleid. De jaarlijks vereiste Own Risk and Solvency Assessment (ORSA) analyses vormen hierbij een belangrijk onderdeel. De ORSA vraagt om inzicht in de ontwikkeling van de solvabiliteitsratio voor de komende jaren. In combinatie met het analyseren van worst case scenario’s wordt inzicht verkregen in de robuustheid van het gekozen beleid. Dit is precies waarmee ALM modellen besluitvorming ondersteunen. Periodieke risico monitoring aanvullend op beleidsondersteuning heeft de dynamiek van het vakgebied veranderd evenals de rol van de Insurance Risk Management Consultant.

Flight simulator
Risico management is meer dan ooit een continu proces geworden. Directies willen op ieder moment inzicht hebben in de solvabiliteitspositie van de onderneming en de keuzes die op basis daarvan moeten worden gemaakt. Moet men wel of niet het renterisico (verder) afdekken? Moet nieuwe productie worden afgeremd of juist gestimuleerd? Is de beleggingsmix nog wel optimaal? Onze adviseurs helpen daarbij en vertalen de veelal complexe modellen naar hanteerbare vraagstellingen en oplossingen.

De basis vormt het eigen ALM scenario model van Ortec Finance. Dit model stelt ons in staat inzicht te geven in de feitelijke stand van zaken t.a.v. het strategische beleid en de hierbij behorende risico´s. Het bekijken van duizenden scenario´s stelt ons in staat om het effect van nieuwe keuzes tastbaar maken. Zo werkt het ALM scenario model als een flight simulator voor het management.

Groei
Steeds meer verzekeraars, groot en middelgroot, maken gebruik van ons ALM scenario model. Daarom willen we onze organisatie graag versterken met een ervaren projectleider. Een adviseur die in staat is inhoudelijk de brug te slaan tussen onze modellen en de specifieke situatie van de klant. En een adviseur die tegelijkertijd de complexiteit van de vraagstukken hanteerbaar weet te maken voor het management. Iemand die weet wat er in de verzekeraarswereld allemaal bij komt kijken.

Op inhoud wordt je uitgedaagd door de vakprofessionals van de klant (actuarissen, risicomanagers en beleggers), op adviesvaardigheden door het management. Dat maakt deze rol tot een zeer veelzijdige, waarbij je te maken krijgt met de meest uiteenlopen projecten en organisaties.

Lees meer over de rol van Ervaren Consultant Insurance Risk Management

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 4-3-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp