vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Bart Snijder

Collega´s dragen met veel plezier hun kennis over

Interview met Bart Snijder - Junior Analyst

´Vorig jaar kwam ik in contact met Towers Watson in het kader van mijn scriptie. In samenwerking met hen heb ik onderzoek gedaan naar de effectiviteit van index based swaps voor het afdekken van het langlevenrisico van pensioenfondsen. Een kennismaking met een positief vervolg. Ik ben niet alleen met succes afgestudeerd, maar ik werd tevens gegrepen door het pensioenvak en Towers Watson als organisatie. Sinds afgelopen januari werk ik met veel plezier op het kantoor in Rotterdam.´

Aan het woord is Bart Snijder. Hij studeerde Econometrie (Quantative Finance) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. ´In vergelijking met andere universiteiten is er in Rotterdam weinig aandacht voor actuariële vakken. Aan een toekomst bij verzekeraars of pensioenfondsen dacht ik in eerste instantie dan ook niet. Met de keuze van mijn scriptie- onderwerp zat ik meer op de lijn van investment management. Maar op kantoor was de dynamiek van de pensioenwereld bijna tastbaar. Vol passie werd er gediscussieerd over onderwerpen als het pensioenakkoord, dekkingsgraden, de hernieuwde pensioenfondsrichtlijnen, wetsvoorstel versterking bestuur pensioenfondsen en de introductie van premie pensioen instellingen. Van die dynamiek wilde ik graag onderdeel uitmaken en besloot te solliciteren bij de afdeling Retirement Solutions als start van mijn loopbaan.´

Projecten

Ik ben begonnen midden in de zogenaamde jaarwerkperiode. Dat is de periode dat pensioenfondsen (financieel) verantwoording afleggen over het gevoerde beleid aan werkgevers, deelnemers en toezichthouder. Wij ondersteunen ze daarbij met onder andere de vaststelling van de pensioenverplichtingen, opstellen technische analyse en verslagstaten.

In januari werd ik direct in diverse jaarwerkteams opgenomen. Er komt veel nieuwe informatie op je af maar je leert razendsnel van collega´s die met plezier hun kennis overdragen. Uiteraard leer je het meest door het zelf te doen. Door oude berekeningen in excel-sheets te doorgronden, ontdek je bijvoorbeeld hoe de opgebouwde aanspraken per deelnemer worden vertaald naar de verplichting die het pensioenfonds heeft. Het evenwicht tussen begeleiding en zelfstandigheid bij Towers Watson is naar mijn mening erg goed.

Towers Watson heeft me gestimuleerd om naast m´n werk ook de studie actuariaat op te pakken. Ik ben net begonnen met het EMAS schakeltraject. Het leuke is dat veel collega´s om mij heen ook dit traject volgen. Dat geeft een bepaalde verbondenheid en werkt erg stimulerend.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 3-10-2012
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956