vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Floris Kloosterman

De beste keuze die ik kon maken!

Interview met Floris Kloosterman - Toezichthouder Verzekeraars

“Iedere ochtend stap ik vanaf Amsterdam CS op mijn fiets en rij langs de grachten naar kantoor. Als het werk het toe laat loop ik tijdens de lunchpauze even door de stad en/of ga met vrienden een kop koffie drinken. Dit kantoor in hartje Amsterdam geeft een mooie extra dimensie aan werken voor DNB!”

Floris Kloosterman, toezichthouder binnen de divisie Toezicht Verzekeraars bij de afdeling Nationale Verzekeringsgroepen, heeft een achtergrond als actuaris. Hij werkte ruim 7 jaar voor een pensioenfonds en daarna 8 jaar bij KPMG (onder andere twee jaar in Londen) alvorens de overstap te maken naar DNB in 2015.
 
“In de commerciële setting waarin ik werkte werden soms de grenzen van de (veelal nieuwe) regelgeving opgezocht. Daar is niets mis mee zolang er een instantie is die vooral vanuit polishouders belang tegenwicht kan bieden. Vanuit dat besef heb ik heel bewust de switch gemaakt. Ik wilde mijn kennis en ervaring inzetten voor een betrouwbaar financieel systeem met solide instellingen. Dat werkt naar beiden kanten. Zo zie ik het ook als mijn rol om bij de implementatie van nieuwe regelgeving te voorkomen dat DNB vanuit een ivoren toren lijkt te handelen. Als regels naar de letter worden ingevoerd kunnen ze soms onnodig hard aankomen. Regelgeving moet passen binnen de kaders van een gezonde bedrijfsvoering en hier iets aan toevoegen. Daar geloven we in en daar maak ik me sterk voor.”
 
“Het uitdagende aan mijn rol als toezichthouder is dat je te maken krijgt met alle aspecten van de bedrijfsvoering. Zonder op de stoel van de financiële instelling te gaan zitten vorm je je een oordeel over de strategie, governance, beleggingsbeleid of de robuustheid van de IT systemen van een instelling. Daarbij worden we ondersteund door experts op de verschillende terreinen en is het de kunst je niet te verliezen in de details, maar het overzicht te behouden en in te grijpen op die activiteiten die uiteindelijk de financiële stabiliteit beïnvloeden of de belangen van polishouders kunnen bedreigen. Om daar dagelijks mee bezig te zijn, in hartje Amsterdam, voelt nog steeds als de beste keuze die ik kon maken!”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp