vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Fol van Krieken

De pensioenparadox.

Interview met Fol van Krieken - Commercieel directeur Pensioennavigator

In de pensioenmarkt doet zich de paradox voor dat de vraag naar pensioenadvies toeneemt maar het aantal adviseurs afneemt. In 2011 waren er nog circa 6.500 kantoren, die in meer of mindere mate pensioenadvies gaven. In 2012 hebben 2.700 kantoren de vereiste vergunning bij de AFM aangevraagd. Zij krijgen tot 1 januari 2014 de tijd om aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen voor pensioenverzekeringen te voldoen. Naar verwachting blijven er dan slechts 400 kantoren over. 

Advies rendabel maken
'Het pensioenvak wordt daarmee echt professioneel', stelt Fol van Krieken, commercieel directeur Pensioennavigator. 'Het stelt de overgebleven adviseurs tevens voor de uitdaging pensioenadvies rendabel te houden. De complexiteit is immers groter dan ooit en het in rekening brengen van adviesuren kent z'n grenzen.

Efficiency zal daarbij de sleutel tot succes zijn. Efficiency in werkwijze, dossiervorming, productvergelijking en kennisvergaring. De software van Pensioennavigator helpt adviseurs dit te realiseren en te voldoen aan de richtlijnen van AFM inzake pensioenadvies. Zowel collectieve regelingen als pensioenvoorzieningen voor de DGA worden vergelijkbaar op voorwaarden en prijs. Offertes hoeven niet meer opgevraagd te worden omdat wij de actuariële grondslagen van de meeste verzekeraars in onze software hebben ingebracht. En het geeft een vaste structuur aan werkprocessen, controlemomenten en vastlegging. Al met al scheelt dat op ieder advies een uur of 10.

Passie voor het vak
Diepgaande pensioenkennis vormt de basis van ons bedrijf. Noodzakelijk om de vertaalslag te maken van de marktontwikkelingen naar onze software, maar ook om onze klanten up-to-date te houden. In dat kader zijn we op zoek naar versterking van ons team met een pensioenspecialist. Een professional die van het vak houdt en niet schroomt het podium te zoeken. Kennis verzamelt en uitdraagt via publicaties, support en gerichte trainingen. Je krijgt alle ruimte en ondersteuning om je tot autoriteit in de pensioenmarkt te ontwikkelen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 14-4-2013
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp