vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Servaas Houben

Generalist in de Caribbean

Interview met Servaas Houben - Hoofd Actuariaat ENNIA

ENNIA is grootste verzekeraar van de Dutch Caribbean in een relatief kleine gemeenschap in vergelijking tot bijv. Nederland. Dan doet je mening er al snel toe en kun je het verschil maken. Terug kijkend op de drie jaar dat ik hier nu werk, spreekt me dat het meest aan. Leuk voorbeeld daarvan is de pensioenproblematiek waar men ook op de Antillen mee worstelt. Een groot deel van de bevolking beschikt momenteel niet over een aanvullende pensioenregeling. Daar het staatspensioen geen vetpot is, kan dit tot problemen leiden tijdens de oude dag. Ik pleit daarom vanuit kennis en ervaring voor een verplicht pensioen. En dan merk je dat je gelijk midden in een mini-samenleving staat, je wordt overal uitgenodigd om je ideeën te delen en krijgt de kans mensen te enthousiasmeren voor je plannen, van leraren tot ministers en van fietsenmakers tot bankdirecteuren.

Aan het woord is Servaas Houben, Hoofd Actuariaat. Na als Actuaris ervaring te hebben opgedaan binnen de consultancy en verzekeringsbranche maakte hij de overstap naar ENNIA. ‘Met ons actuarieel team (5 medewerkers) zijn we sterk betrokken bij de ontwikkelingen binnen de organisatie en kunnen ook vanuit die positie het verschil maken. En er gebeurt veel, zowel beleidsmatig als operationeel. Zo, nemen we de pricing van onze producten door en ontwikkelen we een nieuwe winstdelingsmethodiek. Er is hier veel ruimte voor innovatie en dat spreekt aan.

ENNIA is op veel terreinen actief; Pensioen, Leven, Schade en Zorg. Kijkend naar deze vakgebieden ontwikkelt de markt zich vergelijkbaar met Nederland. Kansen liggen er dus vooral binnen de schademarkt. In dat kader versterken wij ons team graag met een actuarieel professional die ons helpt stappen te maken op dit terrein. Hoog op het prioriteitenlijstje staan bijvoorbeeld het verbeteren van het inzicht in de winstgevendheid en het maken van de vertaalslag van ‘big data’ naar productinnovaties.

Gezien de omvang van ons team werken we niet met exclusieve specialismen. We helpen elkaar om samen het brede aandachtsgebied zo goed mogelijk te tackelen. Je moet het dus leuk vinden om je binnen het actuariële specialisme te ontwikkelen tot generalist; van beleidsontwikkeling tot jaarwerk en van productontwikkeling tot systeemaanpassingen. Steek jij graag de handen uit de mouwen, wil je ons bedrijf beter maken en durf je dat te doen in een andere cultuur, dan kom ik graag met je in contact.

Lees meer over de rol van Actuarieel Analist ENNIA, Willemstad Curaçao

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 13-9-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp