vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Magchiel Kessen (Accountmanager) en Ralf Spiering (Manager Operations)

Het verschil maken......

Interview met Magchiel Kessen (Accountmanager) en Ralf Spiering (Manager Operations) - Flexiq

Wij willen het verschil maken in de opdrachten bij onze klanten en als werkgever richting onze mensen.

Ontwikkelingen in de pensioenmarkt
De pensioenmarkt verandert continu onder druk van nieuwe wet- en regelgeving. Daarbij wordt de invloed van software ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen steeds groter. Dat stelt pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en verzekeraars voor de uitdaging mee te bewegen in deze tendens. De gevolgen zijn inrichtingsvraagstukken naar de nieuw gestelde eisen en ook de aanschaf en implementatie van een nieuw, toekomstvast administratiesysteem. Hierbij zijn conversies, liquidaties en migraties binnen de pensioensystemen belangrijke thema’s geworden. Pensioen- en IT kennis zijn noodzakelijk om mee te denken met de klant, waardoor je dit soort veranderingen succesvol kunt oppakken.

Kwaliteit
Goede dienstverlening start bij een tevreden klant. Wij streven als Flexiq naar een klantwaardering van een 8 of hoger. Deze ambitie zorgt ervoor, dat we duidelijke keuzes maken in de kwaliteit van onze medewerkers. Wij werken met ervaren pensioenprofessionals (gemiddeld > 12 jaar werkervaring binnen de branche), die zich in het pensioendomein geroutineerd bewegen op het snijvlak van business  en IT. De opdrachten liggen vaak op het niveau van business improvement. We leveren geen handjes, maar kennis en ervaring. Onze consultants maken echt het verschil!

Flexiq
Magchiel KessenMagchiel Kessen is het commerciële gezicht van Flexiq in de markt. ´Voor het vierde jaar op rij hebben we ons doel m.b.t. klantwaardering gehaald. Met deze geweldige prestatie zijn we erg blij. De opdrachtgevers zijn kritisch, ze verwachten een hoge kwaliteit tegen een acceptabele, marktconforme prijs. Wij zijn dan ook erg trots op onze consultants, die op het hoogste niveau presteren!’

Ralf Spiering volgde de opleiding Internationaal Hoger Hotelmanagement. Na een aantal jaren in de Horeca stapte hij in 2001 over naar de Pensioen -en Verzekeringsbranche. ‘Een  reden hiervan is dat Horeca en een sociaal leven daarnaast moeilijk samen gaan. Ook geeft hij aan gegrepen te zijn door het pensioenvak, de dynamiek in de branche, de uitdagingen in de dagelijkse praktijk en zeker ook de IT mogelijkheden.´ Hij leerde het pensioenvak bij Relan en maakte in 2009 vanuit Interpolis de overstap naar Flexiq. ´Gastvrijheid zit in mijn DNA en dat probeer ik ook over te brengen op de mensen uit ons team. Alleen het probleem oplossen vinden wij niet voldoende. We willen de klant graag verbazen door iets extra´s te leveren. Je komt zelf toch ook graag terug bij het hotel of restaurant dat de ultieme service biedt?’ 

Keylane
Flexiq is een separaat onderdeel van Keylane. Keylane ontwikkelt en implementeert flexibele standaardsoftware voor de kernprocessen van pensioeninstellingen en verzekeraars. ´Die positie´, vervolgt Ralf, ´biedt onze mensen de mogelijkheid om kennis op te doen aan de bron. Regelmatig worden onze mensen betrokken bij projecten rondom bijvoorbeeld LeanApps Life of Maia Life & Benefits. Naast andere pensioenadministratiesystemen is er binnen Flexiq dus veel kennis van Maia en LeanApps Life aanwezig Deze kennisvoorsprong geeft ons veel mogelijkheden in de markt.  

Het verschil in de praktijk
Graag noemen we voorbeelden van werkgebieden waar onze mensen actief in zijn. Zo zijn een aantal van onze consultants bij een grote verzekeraar druk bezig ondersteuning te leveren bij het converteren van aanspraken naar een nieuw administratiesysteem. Bij een pensioenuitvoerder hebben we zowel het nieuwe pensioenadministratiesysteem getest als het Functioneel Beheer invulling gegeven. Andere voorbeelden zijn het projectmanagement bij een pakketimplementatie of het vervullen van de informatie analyse rol bij een grote pensioenverzekeraar; de brugfunctie tussen gebruikers en de softwareleverancier. Deze voorbeelden laten zien waar we sterk in zijn. Op basis van ruime pensioenkennis, helpen wij de klant verder in implementatie- en beheer trajecten op dat boeiende grensvlak van business en IT.  

Gedreven medewerkers 
Zonder gemotiveerde en betrokken medewerkers krijgen wij geen tevreden klanten. Daarbij is niet alleen veel ervaring en kennis van belang, maar ook gedrevenheid en de bereidheid om een extra stap te maken voor de klant. We stimuleren vanuit Flexiq dit gedrag door te investeren in training en coaching en te zorgen voor een stimulerende cultuur. Dit gecombineerd met een ‘thuisbasis’ gevoel. Regelmatig komen we dan ook samen en is er naast kennisdeling zeker ook ruimte voor het sociale aspect. Gezellig met elkaar tafelen  hoort daar zeker bij en vinden wij erg belangrijk.

.....zo maken wij het verschil!

Lees hier meer weten over de rol van Pensioenconsultant.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 11-5-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp