Vacatures voor Pensioenspecialisten
Frank Verlinde

Het zijn juist de kleine details, waarin we ons als externe kunnen onderscheiden.

Interview met Frank Verlinde - Interim Pensioen Professional Welten

Een dag nadat ik als interim pensioen specialist aan de slag ging brak de kredietcrisis uit. Nog geen drie kwart jaar later sloot mijn werkgever de deuren en zat ik thuis op de bank. Op dat moment kon ik mij wel voor de kop slaan dat ik mijn baan bij een groot intermediair had opgezegd. Een week later werd ik benaderd door Welten en ging mijn wens naar een uitdagender en afwisselender omgeving alsnog in vervulling. Want ondanks de crisis heb ik, door de diversiteit in opdrachten en opdrachtgevers, ontdekt waar mijn talenten liggen en krijg ik de kans die verder te ontwikkelen.

Aan het woord is Frank Verlinde, interim pensioen professional bij Welten. Hij volgde de opleiding Management Economie en Recht (MER) aan de Fontys Hogeschool. ´Via mijn stageplek kwam ik in contact met de pensioenwereld. Dat beviel van beide kanten zo goed dat ik er mijn afstudeeronderzoek heb gedaan (De gevolgen van de Wet Witteveen op de pensioenportefeuille) en daarna ben gaan werken. Het is met name de dynamiek van de pensioenwereld en de complexiteit van de producten die mij trekt. Ik vind het geweldig om achter de schermen het overzicht te behouden en te zoeken naar oplossingen om processen efficiënter te laten verlopen. Het is juist op dat terrein dat ik in mijn huidige rol voor een organisatie van meerwaarde kan zijn.

Best practice
Zo heb ik onlangs voor een grote pensioenverzekeraar een bijdrage geleverd aan het optimaliseren van het uitkeringsproces (excasso pensioenen). Specifiek moest ik mij buigen over het efficiënter maken van het controleproces. Daarbij liepen we onder andere aan tegen het feit dat een aantal pensioengerechtigden te veel pensioen uitgekeerd had kregen. Technisch is dat niet zo moeilijk op te lossen. Naar de klant zit je met een moeilijker verhaal. Na overleg met een collega van mij bij Welten, die hetzelfde probleem al eens bij een andere verzekeraar was tegengekomen, heb ik een voor de klanten charmante oplossing aan weten te dragen. Het zijn juist deze kleine details, waarin we ons als externe kunnen onderscheiden. En dat kan alleen omdat we terug kunnen vallen op het Welten netwerk met ´best practices´.

Ontwikkeling
Door voor verschillende labels te werken in verschillende opdrachten krijg je ook goed zicht op wat werkt en niet. Dat geldt ook voor je eigen ambities en talenten. Ik merk bijvoorbeeld dat ik projectmanagement geweldig vind. In samenspraak met Welten ga ik nu de Prince2 opleiding volgen en worden mijn opdrachten hier waar  mogelijk op afgestemd. Op die manier ontwikkel ik me tot de pensioenprofessional die ik graag wil zijn. En wat mij betreft blijft dat nog heel lang op interim basis.

Spreken de ervaringen van Frank je aan kijk dan eens naar de mogelijkheden binnen Welten.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 9-7-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956