vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Arlette Westdorp

Je inzetten voor een gezonde economie spreekt mij enorm aan.

Interview met Arlette Westdorp - Trainee De Nederlandsche Bank

De Parlementaire Enquêtecommissie Financieel Stelsel, beter bekend als de commissie-De Wit, heeft het eindrapport aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet aangeboden. Het is een kritisch rapport geworden. Zo heeft de overheid bij het redden van de banken veel fouten gemaakt, concludeert de commissie. Ook zou toenmalig minister Bos van Financiën grote risico’s genomen hebben en mogelijk teveel betaald hebben voor de overname van ABN Amro.

Deze combinatie van actualiteit en maatschappelijke relevantie waren voor mij redenen om bij De Nederlandsche Bank te gaan werken. Je inzetten voor een gezonde economie en welvaart is iets wat mij enorm aanspreekt.

Arlette Westdorp werkt net 3 weken bij DNB als ik haar spreek. ´Ik ben na het behalen van mijn Master (econometrie) op 2 april gestart met het traineeship van de bank. Gedurende 2 jaar zal ik werkzaam zijn binnen drie verschillende divisies. Op die manier leer je de organisatie goed kennen en ontwikkel je je breed. Ik ben gestart bij het toezicht op pensioenfondsen, maar kan over 8 maanden bijvoorbeeld aan de slag binnen vermogensbeheer of monetair beleid.

In de pensioenmarkt speelt veel. Onlangs is een nieuw pensioenakkoord gesloten, maar wat de actualiteit vooral haalt, is de problematiek rondom de dekkingsgraad. Als gevolg van economische omstandigheden staat deze voor veel pensioenfondsen onder druk met als mogelijk gevolg dat gepensioneerden worden gekort in hun uitkering. Dit vraagstuk houdt onze afdeling natuurlijk sterk bezig en mijn eerste klus heeft hier dan ook mee te maken. Inhoudelijk mag ik hier niet op ingaan, maar het geeft een goed gevoel bezig te zijn met de belangen van m´n (groot)ouders en op langere termijn met die van jou en mij.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 26-4-2012
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp