Vacatures voor Pensioenspecialisten
Sascha Eggenkamp

MN zet vol in op vernieuwing

Interview met Sascha Eggenkamp - Manager Accountmanagement & Business Change MN

‘Het nieuwe pensioenakkoord hangt nog steeds boven de markt. Wat de definitieve uitkomst ook mag zijn, het betekent ingrijpende veranderingen in de regelingen van onze klanten. Als uitvoerder van deze regelingen moeten we daar snel op in kunnen spelen. Dat vereist een wendbare organisatie.’

Sascha Eggenkamp is Manager Accountmanagement & Business Change en medeverantwoordelijk voor de veranderingsslag binnen Pensioenen & Verzekeringen. ‘De afgelopen jaren zijn er als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving al heel veel veranderingen op ons afgekomen. En de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het ons veel inspanning en geld kost om die in de bestaande systemen, in te bouwen. Dat staat haaks op de wens van onze klanten om de kostprijs per deelnemer jaarlijks structureel te verlagen. Dus naast wendbaarheid is kostenefficiency een belangrijke driver achter ons veranderingsprogramma.’

Midoffice

‘Om aan de eisen van wendbaarheid en kosten efficiency te kunnen voldoen is gekozen voor een totaal nieuw systeem- en applicatielandschap. We stappen over naar nieuwe technologie en maken de beweging naar services in de cloud. Wij knippen dit enorme project opin overzichtelijke delen. Een van die onderdelen is onze midoffice. Hierin tref je onze basisadministratie aan met betrekking tot alle werkgever en deelnemer gegevens. Daarnaast starten wij ook met de backoffice. Voor de realisatie van dit vernieuwingsprogramma werken wij agile met verschillende multidisciplinaire teams.

Als Product Owner bepaal je de inhoud en prioriteit van de backlog voor (een of meerdere)  multidisciplinaire teams (MDT’s) van o.a. developers, lead architecten en scrum masters. Het is van belang dat de MDT’s zich volledig kunnen richten op de realisatie. Jij maakt daarin als productowner het verschil door te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en volledige userstories en een heldere definition of done. Je bent de vooruitgeschoven post van de business, accepteert de opleveringen en zorgt dat naar ieders tevredenheid nieuwe applicaties worden geïmplementeerd. Na implementatie ligt de vervolguitdaging in doorontwikkeling van de applicaties en het werken in DevOps teams. Als MN omarmen we SAFe als samenwerkingsvorm. Je helpt ons daarin de volgende stap van volwassenheid te bereiken.  

We staan voor de geweldige uitdaging om in een complexe omgeving nieuwe technologie te implementeren en lean en agile werken naar een hoger niveau te tillen. Dat doen we voor de deelnemers en werkgevers van onze opdrachtgevers zodat ze verzekerd zijn van een financieel onbezorgde oude dag. Ben jij de vakvolwassen productowner die daar sturing aan kan geven, dan kom ik graag met je in contact. 

Lees meer over de rol van Product Owner Pensioenen

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 29-4-2020
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956