Vacatures voor Pensioenspecialisten
Eva Kroese

Nieuwsgierigheid won het van vooringenomenheid

Interview met Eva Kroese - Junior Consultant bij Milliman Pensioenen

‘Soms hangt de wereld van toevalligheden aan elkaar. Op zoek naar een stageplaats plaatste ik een bericht op LinkedIn, waarop een vriendin van mij suggereerde het eens bij Milliman te proberen. Milliman - Pensioenconsultancy? Als Finance student paste dat toch niet echt in het standaard plaatje. Nieuwsgierigheid won het echter van vooringenomenheid en een gesprek volgde.

Ik heb Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam gestudeerd. ‘Tijdens mijn studie was ik teaching assistent en gaf ik het vak Finance II aan Bachelor studenten. Daar haakten ze bij Milliman op in door me uit te dagen een pensioencursus op te zetten. Een geweldig leuke klus waarbij ik veel deskresearch heb gedaan naar alle ins en outs van het Nederlandse Pensioensysteem. Gevolg: pensioen heeft mijn hart gewonnen, de stage liep over in een werkstudentschap en vanaf 1 februari ben ik begonnen ik als Junior Consultant bij Milliman Pensioenen.’

Dynamiek en diversiteit

Het is vooral de dynamiek en de diversiteit van de pensioenmarkt en bij Milliman die me trekt. Ik loop nog maar een jaar mee, maar er is in die periode al zoveel veranderd en dan moet het nieuwe pensioenakkoord nog worden uitgewerkt. Milliman speelt daar actief op in en ik mag daar ook aan bijdragen. Dat levert een aantal leuke klussen op die buiten het reguliere werkaanbod vallen. Als niet-Actuaris val ik wat dat betreft met de neus in de boter, helemaal als je bedenkt dat we recent een Investment & Risk praktijk hebben opgezet.’

Milliman is een relatief kleine consultancy organisatie met circa 50 Consultants in Nederland. Wij werken binnen een internationaal netwerk waarin intensief wordt opgetrokken met buitenlandse vestigingen. Zo heb ik met behulp van een aantal collega’s uit Seattle gewerkt aan het optimaliseren van onze interne database voor het opzetten van rapportages. Best handig dat je naast de geborgenheid van je eigen team kunt terugvallen op de vele expertises die wereldwijd aanwezig zijn. Ook heb ik intern een korte cursus inleiding Actuariaat gevolgd. Dat versnelt hoe dan ook je groeicurve!

Zoek jij ook de uitdaging van inhoudelijk en tegelijkertijd superleuk werk (naast je studie)? Of ben je al volledig beschikbaar en wil je je als Consultant inhoudelijk en commercieel ontwikkelen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Lees meer over de rol van Junior Consultant

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 02 februari 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.