vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Johannes Agricola

Op een hoger niveau insteken

Interview met Johannes Agricola - Interim Professional FTE Groep

‘Ik ben allergisch voor het gevoel een nummertje te zijn en vast te zitten in structuren en systemen. Wil graag de vrijheid houden om, als zich kansen voordoen, te kunnen switchen. En dan is werken op basis van detachering een uitkomst. Met de zekerheid van altijd wel een nieuwe opdracht op zak, kun je scherper sturing geven aan je eigen loopbaan. Neem je makkelijker risico’s om te bereiken wat je wilt. En gek genoeg is dat nu juist precies wat bedrijven zo waarderen.’

Johannes Agricola, pensioenprofessional bij FTE, studeerde Financial Services Management aan de Noordelijke Hogeschool. Via deze duale studie kwam hij in aanraking met banken en verzekeraars. ‘Tijdens de studie was er weinig aandacht voor pensioenen, terwijl in die tijd de kranten er ook al vol van stonden. Daardoor nieuwsgierig geworden zocht ik het in die richting waarbij een detacheerder mij de kans bood als trainee te starten.

Over de grenzen heen
Met veel plezier heb ik hier 6 jaar gewerkt, in een groot aantal keukens gekeken, opleidingen gevolgd en mezelf als pensioenprofessional ontwikkeld. Uiteindelijk loop je daarbij tegen de grenzen van de organisatie aan. Nieuwe opdrachten waren niet van een hoger niveau en binding met de organisatie ontbrak. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen geweest om de overstap te maken naar FTE. Als detacheerder in de pensioenwereld steken zij op een hoger niveau in. FTE neemt ook alleen maar ervaren professionals aan die in staat zijn de ‘zwaardere’ interim klussen voor hun rekening te nemen.

Eigen initiatief
In lijn met mijn wens om ook commerciële ervaring op te doen, kreeg ik de kans om via FTE bij Zwitserleven aan de slag te gaan als Internal Accountmanager. Een rol waarbij je verantwoordelijkheid draagt voor het totale reilen en zeilen van de klant. Dat loopt uiteen van het maken van offertes, het inregelen van de administratie tot het verwerken van mutaties. Soms doe je dat allemaal alleen, soms betrek je daar collega’s bij. Leuk voorbeeld dat mijn werkzaamheden illustreert is de klacht van een intermediair dat de pensioenadministratie van klant A zo stroef verliep. Toen ik dat uitgezocht had bleek dat ook te kloppen. Het bedrijf kende diverse entiteiten waarbij niet duidelijk was welke werknemers nu waar ondergebracht moesten worden. Tegelijkertijd bleek dat de gekozen pensioenconstructie ook juridisch gezien niet helemaal ‘waterdicht’ was. Ik heb toen een systeemconversie die aanstaande was, als moment aangegrepen om alle partijen aan tafel te krijgen en te kijken of we met een schone lei konden beginnen. Daartoe het pensioencontract volledig ontleed en een stappenplan gemaakt om de zaak opnieuw in te richten. Nu, 2 maanden later loopt de administratie als een zonnetje, kloppen de contracten en zijn klant en intermediair dik tevreden.

Heerlijk zo’n rol waarbij je het initiatief kunt nemen en het vervolg strak kunt managen. FTE, als organisatie, beweegt ook steeds meer die kant op. Zij profileren zich steeds sterker als partner voor de klant om totale projecten succesvol te implementeren. Een ontwikkeling die ik toejuich, zeker nu ze me de kans hebben gegeven de opleiding Lean Six Sigma Green Belt te volgen.

Ben jij, net als Johannes, een ervaren pensioenprofessional en wil jij je verder ontwikkelen in een wisselende omgeving, dan komen we graag met je in contact.

Lees hier meer over de rol van Pensioenspecialist.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 8-12-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp