vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten
Robert Timmer

Wat de Nederlandse pensioenmarkt kan leren van micropensioenen

Interview met Robert Timmer - CEO BluePrint Pension Services

Robert Timmer zit op 26 mei een thematafel voor op de Pensioen Reeks over micropensioenen. In een interview met IIR vertelt Robert Timmer over de belangrijkste lessen die de Nederlandse pensioenmarkt volgens hem kan leren van zijn micropensioenprojecten.

Kijk opnieuw naar het pensioenstelsel
Je wordt gedwongen opnieuw te kijken naar het stelsel als je micropensioenen gaat opzetten. Hoe ga je een stelsel mogelijk maken binnen de mogelijkheden van de klant? Je moet bereid zijn om het begrip “pensioen” te herdefiniëren. Wat hebben mensen nodig, wat kunnen ze sparen en hoe willen ze dat sparen? Dat is les één die we in Nederland beter mogen gaan doen. Wees bereid om vanaf de basis opnieuw te gaan kijken. Een ambtenaar zal een andere behoefte hebben aan een pensioen, dan iemand die in de uitzendbranche werkt. Dat komt omdat een ambtenaar een ander inkomen heeft. Daar kun je andere dingen voor gaan doen, dan voor iemand die een heel laag inkomen heeft. Iemand met een lager inkomen heeft ook een andere verwachting en heeft een andere behoefte ten aanzien van pensioen

Op een andere manier een business case realiseren
Om een pensioen mogelijk te maken in ontwikkelingslanden, moeten we op een hele andere manier een business case realiseren. Je moet rendement uit je organisatie halen en tegelijkertijd moet je de deelnemer rendement teruggeven. Die twee staan heel nauw met elkaar verbonden door de zeer lage spaarbedragen en daarom moet je dus heel goed naar de kosten kijken.

De Afrikaanse zzp’er
Wat je ziet is dat er in best veel landen pensioenvoorzieningen zijn, maar dat is altijd vanuit de formele economie. Dat zijn de mensen die in vast dienstverband werken. De zzp’ers van Afrika zijn mensen die werken op de markt, die bieden zichzelf aan als zelfstandig werknemer of proberen bijvoorbeeld een dag klusjes te doen of rijden in een taxi. De hele economie daar op straat, waarin mensen elkaar voorzien van producten en diensten, dat zijn eigenlijk allemaal zelfstandige ondernemers.

Zzp’er in Nederland
Ook in Nederland hebben wij deze groep mensen. Die zijn natuurlijk georganiseerder en er zijn meer gegevens van bekend, dan van mensen in Afrika. Wat we moeten bedenken is, hoe ga je de groep mensen die buiten het systeem vallen, voorzien van een pensioen? In de meeste landen is er wel een sociaal systeem namelijk. Echter waar bij ons de producten en regelingen 80% of 90 % van mensen is voorzien, is dat in Afrika vaak maar 15% of 20%. Doordat deze mensen niet geregistreerd zijn, hebben ze ook minder of geen toegang tot sociale voorziening en ook financiële producten.

In Nederland hebben we ook geen pensioenfonds voor de ZZP’er. We hebben wel oplossingen voor ze, maar geen pensioenfonds op maat. De vraag is: doe je het verplicht of zorg je dat het vrijwillig ontstaat. Als het vrijwillig is, dan moet er marktaanbod komen bijvoorbeeld door nieuwe aanbieders.

De cash flow van een zelfstandig ondernemer en zijn pensioen
Als ik zelfstandig ondernemer ben, dan heb ik een hele ander cash flow, financiering en spaarbehoefte, dan iemand die een werknemer is. Naast dat ik geld moet hebben om te investeren in bedrijfsmiddelen, moet ik ook nog overbruggingskapitaal hebben voor op het moment dat ik even geen werk heb. Als je mij dan vraagt als zzp’ er om dingen vast te zetten waar ik niet bij kan, dan moet ik ineens twee buffers gaan bijhouden. Iemand verplicht voor zijn pensioen laten sparen is leuk, maar het gaat wel van zijn andere buffer af, want hij heeft niet opeens meer inkomen.

Samen met People’s Pension Holding, Enviu en UN Pacific Financial Inclusion Fund introduceren wij producten in ontwikkelingslanden waarbij voor mensen in de informele economie een middellange termijn doelsparen product combineren met het lange termijn pensioen product. Daarmee voorzie je in die beide behoeften. Aan de andere kant creëer je daar ook meer vertrouwen mee, omdat je hiermee een beter rendement kan geven dan met een spaarrekening. E je kunt na een overzienbare tijd laten zien dat het geld er ook echt is. Daarmee geef je iemand zicht op zijn toekomst.

Meer weten?
Wilt u weten welke lessen Robert Timmer nog meer heeft geleerd van zijn micropensioenprojecten? Kom dan op 26 mei naar de Pensioen Reeks sessie over Pensioen Communicatie en schuif aan bij zijn thematafel over micropensioenen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 19-4-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp