Vacatures voor Pensioenspecialisten

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Pensioenspecialisten

 • Cover Adfiz in cijfers

  Adfiz in cijfers

  Rapport van Adfiz - 15-07-2022
  Met de uitgave van Advies in Cijfers geven we jaarlijks inzicht in de omvang, het belang en de impact van onafhankelijk advies in Nederland. Het brengt bewegingen in beeld op het gebied van klantbehoeftes, klantpercepties, ondernemerschap, strategische focus en samenwerkingen in de keten.
 • Cover Onderzoek Status Pensioentransitie

  Onderzoek Status Pensioentransitie

  Rapport van KPMG - 11-07-2022
  De pensioensector is al geruime tijd bezig met het treffen van de nodige voorbereidingen voor deze grootschalige pensioentransitie. De parlementaire behandeling vindt direct na het komende zomerreces plaats.  Voor KPMG Pensions een mooi moment om de peilstok te hanteren en een onderzoek te doen naar de stand van zaken bij pensioenfondsen.
 • Controle over ESG-risico’s en invloed op duurzame samenleving

  Controle over ESG-risico’s en invloed op duurzame samenleving

  Bron: Pensioen Bestuur & Management - 07-07-2022
  Barthold Kuipers: De herziene IORP II-richtlijn was baanbrekend in de zin dat het als eerste Europese toezichtkader voor financiële instellingen bepalingen over milieu-, sociale en governancefactoren (ESG) bevatte. Zo moeten pensioenfondsen ESG-factoren en risico’s betrekken in de algemene governance, het risicobeheer, beleggingsbeleid en de informatievoorziening aan toekomstige deelnemers."
 • Hoe kijken werkgevers tegen het pensioenakkoord aan?

  Hoe kijken werkgevers tegen het pensioenakkoord aan?

  Bron: Achmea - 07-07-2022
  Nederland staat voor een ingrijpende verandering in het pensioenstelsel. Dit heeft ook gevolgen voor werkgevers. We legden daarom werkgevers een aantal vragen voor. Hoe denken zij over het pensioenakkoord?
 • Dansen op de vulkaan - Programma Dag van de Actuaris 2022 & early bird toegang

  Dansen op de vulkaan - Programma Dag van de Actuaris 2022 & early bird toegang

  Bron: Actuaris.nl - 07-07-2022
  Als samenleving dansen we op de vulkaan, opwindend, maar niet zonder gevaar. Hoe houden we risico’s beheersbaar en geven we sturing aan het keuzeproces. Daarin ligt een uitdagende rol voor de Actuaris. De dilemma’s die op ons afkomen hebben gevolgen voor de verzekerbaarheid van bezit en gezondheid, de financiering van onze oude dag en de solidariteit tussen generaties. Hoe sta jij daar in? Laat je inspireren tijdens de Dag van de Actuaris op 6 oktober 2022.
 • Patrick Corveleijn

  Opereren in het spanningsveld van ‘het beste willen’

  In gesprek met Patrick Corveleijn, Account Toezichthouder Pensioenfondsen bij DNB - 07-07-2022

  We staan aan de vooravond van de transitie naar een nieuw pensioenstelsel. Keuzes moeten worden gemaakt, projecten opgestart en dat terwijl de wetgeving nog niet definitief is. Dat brengt veel onzekerheden en discussie met zich mee. En hoewel ik ervan overtuigd ben dat alle partijen het beste voor hebben met hun deelnemers, bestaan er nogal afwijkende meningen over ‘het beste’.

 • Zwarte Zwanen: Waarom simpel als het moeilijk kan?

  Zwarte Zwanen: Waarom simpel als het moeilijk kan?

  Bron: De Nieuwe Utrechtse - 04-07-2022
  In de MAX-serie Zwarte Zwanen ontrafelt journalist Cees Grimbergen sinds 2013 geheimen in de pensioenindustrie. In het beheer ervan gaat van alles mis. De ‘Wolves of Wall Street’ hebben er meer over te zeggen dan Nederlandse werknemers.
 • De rol van het VO bij invaren

  De rol van het VO bij invaren

  Bron: Pensioen Bestuur & Management - 01-07-2022
  Bianca van der Goes: "Het Verantwoordingsorgaan (VO) krijgt een adviesrecht op het voorgenomen invaarbesluit van het pensioenfondsbestuur. Het VO krijgt ook adviesrecht bij het verzoek van sociale partners om het vermogen van het pensioenfonds in te zetten voor de initiële vulling van de solidariteits- of risicodelingsreserve of compensatie van deelnemers."
 • Hide and seek: 5 rekenrentes in het pensioenakkoord

  Hide and seek: 5 rekenrentes in het pensioenakkoord

  Bron: Blog AG - 28-06-2022
  Aan het pensioenakkoord ging een eindeloze discussie over de rekenrente vooraf. Uiteindelijk kwam er een pensioencontract ‘zonder rekenrente’. Einde discussie. Maar als actuarissen weten we wel beter. Natuurlijk is er nog een rekenrente, hij is alleen verstopt. En dat maakt het pensioenakkoord nodeloos ingewikkeld.
 • Creating a Sustainable Pensions System - Theoretical Idea or Practical Solution?

  Creating a Sustainable Pensions System - Theoretical Idea or Practical Solution?

  Video van Institute and Faculty of Actuaries - 22-06-2022
  What could a pension system look like if there was an opportunity to start from scratch for the future? What can be done with what is already there, and how would any radical changes address the question of intergenerational fairness? What should the role of the state and the private sector be, and what is required to find the political consensus to make changes? What are the opportunities for wider society, providing sustainability to more than just pensions alone?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.