vergrootglas
Vacatures voor Pensioenspecialisten

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Pensioenspecialisten

 • Cover Op waarde geschat?

  Op waarde geschat?

  Rapport van De Nederlandsche Bank - 21-01-2019
  Nieuw DNB-onderzoek laat zien dat de financiële sector niet alleen geconfronteerd wordt met klimaatgerelateerde risico’s, maar ook met andere ecologische en maatschappelijke uitdagingen. Water- en grondstoffenschaarste, verlies aan biodiversiteit en mensenrechtencontroverses vormen ook risico’s voor de financiële sector.
 • Xpertsessie: Aan tafel bij DNB | 7 maart 2019

  Xpertsessie: Aan tafel bij DNB | 7 maart 2019

  Bron: Xpertdesk 17-01-2019
  Uniek kijkje achter de schermen bij De Nederlandsche Bank. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het werk van de toezichthouder eruit ziet vanuit haar gezichtspunt? Ga je graag eens in discussie over de optimale balans tussen regels en risico’s? Of ben je benieuwd naar hoe de inzet van technologie helpt bij het bestrijden van witwaspraktijken? Dan is dit je kans.
 • Pensioenfondsen als bank: iedereen blijft het proberen

  Pensioenfondsen als bank: iedereen blijft het proberen

  Bron: NRC.nl 11-01-2019
  Grootse plannen, maar geen geld? Kabinet en grote steden mikken op de gevulde pensioenfondsen. Die staan niet te springen. Het is een klacht die niet wil wijken. „We barsten van de poen en we krijgen het goddomme niet voor elkaar om dat naar de goede projecten te leiden.” Werkgeversvoorzitter Hans de Boer snapt ’t niet.
 • Overhevelen pensioen naar bv kan duur grapje zijn

  Overhevelen pensioen naar bv kan duur grapje zijn

  Bron: Rendement.nl 09-01-2019
  Directeuren-grootaandeelhouders (dga's) die schuiven met hun opgebouwde pensioenpotjes doen er goed aan om voorzichtig te zijn. Anders riskeren zij een fikse aanslag, omdat de inspecteur de pensioenaanspraak bij het inkomen rekent. Zo brandde een dga zijn vingers, blijkt uit een recent gepubliceerd vonnis.
 • Met datascience een passend pensioenadvies

  Met datascience een passend pensioenadvies

  Bron: Marike Knoef, Hoogleraar Empirische micro-economie, in PB&M 08-01-2019
  Er zijn maar weinig mensen die op zaterdagavond handenwrijvend zeggen: ”Kom schat, zullen we ons pensioen weer eens gezellig gaan plannen? Het levert daarom veel op als we pensioenplanning kunnen verlichten met een digitale tool, gebaseerd op data en algoritmen. De afgelopen maanden heb ik een aantal digitale pensioentools uitgeprobeerd.
 • Cover Executive Perspectives on Top Risks 2019

  Executive Perspectives on Top Risks 2019

  Rapport van Protiviti - 02-01-2019
  Shifting cultural norms and expectations of accountability. Disruptive business models. Innovations triggered by emerging technologies. Changes in the geopolitical landscape. Negotiations surrounding Brexit. Shifting customer preferences and demographics. Natural disasters.
 • Cover Werken aan een sterk verantwoordingsorgaan

  Werken aan een sterk verantwoordingsorgaan

  Rapport van SPO - 01-01-2019
  In dit document bieden we als hulpmiddel een kort overzicht van een integrale aanpak. Speciaal voor verantwoordingsorganen. In onze aanpak werken we met een routekaart voor het opstellen van een werkplan. Op maat, zonder het wiel opnieuw uit te vinden.
 • Cover Framing in pensioenkeuzes

  Framing in pensioenkeuzes

  Rapport van Netspar - 31-12-2018
  De Wet verbeterde premieregeling (Wvp) maakt het deelnemers in premieovereenkomsten en kapitaalovereenkomsten per 1 september 2016 mogelijk om te kiezen voor doorbeleggen na de pensioendatum c.q. te kiezen voor een variabele pensioenuitkering. De vraag is hoe deelnemers bereikt kunnen worden om zich te verdiepen in de variabele pensioenuitkering en hoe de voor- en nadelen van doorbeleggen na pensioen zo goed mogelijk gecommuniceerd kunnen worden zodat deelnemers een helder handelingsperspectief hebben en een keuze maken.
 • Cover Meer keuze leidt niet automatisch tot hogere pensioenbetrokkenheid

  Meer keuze leidt niet automatisch tot hogere pensioenbetrokkenheid

  Rapport van Netspar - 30-12-2018
  Maar weinig mensen houden zich actief bezig met hun pensioenplanning. Uit onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld meer tijd besteden aan de aankoop van een flatscreen of een tablet dan het plannen van hun oudedagsvoorziening. In Nederland, stelden Aegon en GFK vast, gaat 29% van de bevolking nog liever naar de tandarts dan dat ze zich verdiepen in nanciële planning, en 64% gaat liever stofzuigen of overhemden strijken.
 • Cover The economics of sharing macro-longevity risk

  The economics of sharing macro-longevity risk

  Rapport van De Nederlandsche Bank - 29-12-2018
  Pension funds face macro-longevity risk or uncertainty about future mortality rates. We analyze macro-longevity risk sharing between cohorts in a pension fund as a risk management tool. We show that both the optimal risk-sharing rule and the welfare gains from risk sharing depend on the retirement age policy.
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp