Vacatures voor Pensioenspecialisten

Overzicht van interviews en nieuwsberichten voor Pensioenspecialisten

 • Laatste tickets Dag van de Actuaris

  Laatste tickets Dag van de Actuaris

  Bron: Actuaris.nl - 11-09-2023
  Onderga je de transitie of geef je er sturing aan? Hoe vertaal je, in een sceptische pensioenmarkt, rationele/technische uitkomsten naar de grillige psychologie van deelnemers? Wat betekent actuariële modernisering voor de toekomstbestendigheid van de actuaris?
 • Nederland redt sjoemelende Antilliaanse pensioenverzekeraar

  Nederland redt sjoemelende Antilliaanse pensioenverzekeraar

  Bron: bnr.nl - 07-09-2023
  Nederland gaat de frauderende Antilliaanse pensioenverzekeraar Ennia redden met een kapitaalinjectie van 600 miljoen euro. Als de grootste verzekeraar van de Nederlandse Caraïben omvalt, dreigen de pensioenen op Curaçao, Sint Maarten, Aruba en Bonaire met 80 procent te worden gekort, schrijft het FD.
 • Ingroeien in plaats van invaren

  Ingroeien in plaats van invaren

  Bron: Achmea Pensioenservices - 30-08-2023
  Pensioenfondsen in Nederland gaan bij de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel standaard invaren. Ze gaan de oude rechten omzetten naar individuele vermogens in een premieregeling. Dat heet invaren en is een enorme uitdaging. Wat als invaren niet lukt?
 • Risicohouding

  Risicohouding

  Bron: Marike Knoef, Jorgo Goossens en Raun van Ooijen, Netspar - 28-08-2023
  Het meten van de risicohouding is een vakgebied in ontwikkeling. Voor het risicodraagvlak is het mogelijk om een standaard te ontwikkelen. Voor het meten van de risicobereidheid ligt één standaard niet voor de hand, omdat verschillende doelgroepen om verschillende methoden vragen.
 • ESGsummit 2023

  ESGsummit 2023

  Bron: Allios - 24-08-2023
  Op 29 september wordt voor de 2e keer de ESGsummit georganiseerd “De harde en zachte kant van ESG” vormt het centrale thema van deze kennisbijeenkomst gericht op professionals werkzaam binnen de financiële dienstverlening.
 • Is Honesty Really the Best Policy in Risk Management?

  Is Honesty Really the Best Policy in Risk Management?

  Bron: Aaron Brown on garp.org - 18-08-2023
  The truth, contrary to the Bible, does not always set you free – particularly if you are a risk manager who does not want to block innovation. What are the pros and cons of full transparency in a financial environment, and where does the risk manager need to draw the line?
 • Instabiliteit: het nieuwe normaal voor pensioenfondsen

  Instabiliteit: het nieuwe normaal voor pensioenfondsen

  Bron: Interview met Tom Middendorp op KPMG.nl - 11-08-2023
  De wereld staat voor uitdagingen zoals klimaatverandering, bevolkingsgroei en schaarste aan grondstoffen. Pensioenfondsen moeten reageren op deze nieuwe realiteit om risico's te beheren, volgens Tom Middendorp. "De groeiende kloof tussen vraag en aanbod leidt onherroepelijk tot instabiliteit."
 • Laat me mijn toekomst zien

  Laat me mijn toekomst zien

  Bron: Paper van o.a. Kay Schroeder op Netspar.nl - 10-08-2023
  Efficiënt communiceren is een van de grootste uitdagingen voor de pensioensector. Traditionele schriftelijke communicatie schiet hierbij echter tekort. In dit paper worden de implicaties van diverse visualisatie/datagestuurde storytelling applicaties en van interacties via gamificatie gepresenteerd en besproken, waarmee pensioencommunicatie mogelijk kan worden verbeterd.
 • Het nieuwe pensioenstelsel: hoofdpijndossier of een zegen voor HR?

  Het nieuwe pensioenstelsel: hoofdpijndossier of een zegen voor HR?

  Bron: Podcastserie PwC Pensioen Inside #2 - 04-08-2023
  Bastiaan Starink en Raymond Welmers (PWC) bespreken pensioen als arbeidsvoorwaarde binnen het bredere arbeidsvoorwaardenpakket. Hoe belangrijk vindt de werknemer het pensioen als arbeidsvoorwaarde? Waar moet je als werkgever allemaal rekening mee houden en hoe weet je wat voor impact de nieuwe pensioenregeling op je overige arbeidsvoorwaarden heeft?
 • Bram Markering

  Ieder besluit raakt uiteindelijk de portemonnee van een ander.”

  In gesprek met Bram Markering, Junior Consultant bij Milliman Pensioenen - 17-07-2023

  Om in teamverband kwantitatieve problemen op te lossen. Dat trok me al tijdens de studie en blijkt in de praktijk bij Milliman nog veel leuker. Samen bijvoorbeeld uitvogelen hoe de regelgeving rondom invaren uitpakt voor de verschillende generaties. En vervolgens nadenken hoe dat is te modelleren en fondsbestuurders kan helpen in hun besluitvorming. Samen zo’n proces doorlopen, daar geniet ik van.

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.