Vacatures voor Pensioenspecialisten

Hoe Pensioenen bij de jongere generatie op de agenda te krijgen?

Bron: Frederica Foroni Lo Faro van IG & H op Frankwatching.nl - 10 maart 2023

Federica Foroni Lo Faro van IG & H publiceert op Frankwatching een artikel over hoe pensioenfondsen hun marketingstrategieën moeten aanpassen om de jongere generatie te bereiken en hen te motiveren om na te denken over hun pensioen. Pensioenfondsen richten zich traditioneel op oudere generaties die dichter bij hun pensioen staan, maar dit heeft geleid tot een gebrek aan betrokkenheid van jongere generaties.

Het artikel biedt verschillende suggesties voor pensioenfondsen om hun marketingstrategieën aan te passen. Een van de suggesties is om pensioencommunicatie te integreren in bredere financiële educatieprogramma's, zodat jongere mensen begrijpen hoe hun pensioen past in hun bredere financiële toekomst.

Een andere suggestie is om gebruik te maken van digitale marketingkanalen zoals sociale media, podcasts en webinars om jongere generaties te bereiken. Het artikel suggereert ook om gebruik te maken van gamification en beloningen om jongere generaties te motiveren om na te denken over hun pensioen.

Tot slot benadrukt het artikel dat pensioenfondsen moeten nadenken over hoe ze hun marketingmateriaal presenteren en de taal die ze gebruiken om het begrijpelijk te maken voor jongere generaties. Door deze aanpassingen te maken, kunnen pensioenfondsen de jongere generatie betrekken en motiveren om na te denken over hun financiële toekomst.

Ga naar het volledige artikel: 
https://www.frankwatching.com/archive/2023/03/09/pensioenen-marketeers/ 

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.