Vacatures voor Pensioenspecialisten

Individualisering is grote uitdaging

Bron: Artikel Jan-Wouter Bloos en Evert van der Steen, Deloitte, op PBM - 05 juni 2019

Het huidige Nederlandse pensioenstelsel staat onder druk. Kortingen lijken na een mager beleggingsjaar onafwendbaar. Het tempo en eindstation van stelselhervormingen zijn door het uitblijven van een pensioenakkoord onzeker. Maar de onderliggende langetermijntrend in de richting van meer individualisering is onmiskenbaar. En dat heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering.

Waar deelnemers een bedieningservaring verwachten, zoals bij Coolblue of Knab, komen zij bij hun pensioenfonds van een koude kermis thuis. Gedwongen door de politiek of op eigen initiatief moet de pensioensector een beweging maken van ‘de-fondsen-bepalen’ naar ‘iedere-deelnemer-kan-(deels)-zelf-beslissen’. Pensioenuitvoerders staan daarmee voor een transformatie-uitdaging van formaat.
Individualisering betekent een hogere kloksnelheid. Geen maandelijkse verantwoordingscyclus naar fondsen maar dagelijks inzicht voor deelnemers. Geen one size fits all maar maatwerk. Daarnaast nemen de wensen van de consumenten toe. Zij vragen steeds vaker digitale real-time oplossingen, wat druk legt op de IT-competenties van fondsen. Hoewel exacte invulling verschilt, geldt deze omslag in bedrijfsvoering en cultuur voor alle marktscenario’s. Pensioenuitvoerders moeten daarom in hoog tempo nieuwe competenties ontwikkelen. 

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956