Vacatures voor Pensioenspecialisten

Risicobeheer en uitbesteding in de praktijk

Bron: Paul de Koning (Trivu) op PBM - 07 april 2022

Met de invoering van de IORP II-richtlijn staat risicobeheer bij pensioenfondsen in de schijnwerpers. Een van de doelen van IORP II is het intern risico-gebaseerde toezicht te versterken en de bestuurlijke inrichting en transparantie van pensioeninstellingen te verbeteren. De kern van IORP II is de scheiding van de zogenaamde ‘three lines of defence’. Veel werkzaamheden bij pensioenfondsen zijn echter uitbesteed en vaak nog verder (onder)uitbesteed. De ketens zijn in sommige gevallen lang en voor een pensioenfonds niet altijd in voldoende mate zichtbaar.

In dit artikel zal in het kort de aandacht uitgaan naar uitbesteding en overige dienstverlening, de rol van de sleutelfunctie risicobeheer en het managen van nietfinanciële risico’s.
In het onderzoek1 van Phenox Consultants en TriVu (medio 2021) kwam al naar voren, dat ‘bij veel besturen van kleine en middelgrote fondsen het gesprek over risicomanagement nog niet diepgaand is. Het is voor bestuurders te complex, rapporten zijn te dik of te specialistisch.’

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Pensioencarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.