Heerlijk om uit te vogelen hoe een en ander werkt

Michiel van der Valk studeerde Actuarial Science and Mathematical Finance aan de UvA. Net afgestudeerd begon hij in maart als Junior Consultant bij Milliman Pensioenen. Benieuwd naar zijn keuzes en eerste ervaringen schoven we via Teams bij elkaar aan tafel.

In gesprek met Michiel van der Valk, Junior Consultant bij Milliman Pensioenen.

Michiel van der Valk studeerde Actuarial Science and Mathematical Finance aan de UvA. Net afgestudeerd begon hij in maart als Junior Consultant bij Milliman Pensioenen. Benieuwd naar zijn keuzes en eerste ervaringen schoven we via Teams bij elkaar aan tafel.

‘Mijn eerste werkdag voelde een beetje als thuiskomen. Tijdens het sollicitatieproces had ik met vrijwel iedereen al kennisgemaakt en voelde het heel natuurlijk om aan te schuiven. Dat is natuurlijk het voordeel van een relatief kleine consultancy organisatie. Van inlezen, rondleidingen langs allerlei afdelingen, etc. is dan ook geen sprake. Op die eerste dag werd de voortgang van de diverse lopende projecten besproken en werd ik toegevoegd aan een team dat bezig was met de certificering van een pensioenfonds. ’s Middags was ik al bezig met grote bestanden in een poging om te controleren of de voorzieningen van individuele deelnemers wel klopten. Heerlijk om uit te vogelen hoe een en ander werkt en gaande weg, met een beetje hulp van de collega’s, de puzzel op te lossen.’

Hersenkrakers

‘Op school ben ik begonnen met schaken. Een geweldige sport waarbij je iedere keer weer uitgedaagd wordt om uit het enorm aantal mogelijkheden de juiste keuzes te maken. Een schaakpartij is als een reis door een woud van mogelijkheden, waarbij je steeds weer opnieuw puzzels moet oplossen. Die voorliefde voor hersenkrakers is ook de leidraad geweest voor mijn studiekeuze Econometrie. Hoe los je met wiskundige en statistische methoden problemen in de samenleving op? Dat het uiteindelijk Actuarial Science werd is vooral ingegeven door het feit dat die vakken nog concreter aansloten op de praktijk en ik geïntrigeerd werd door het pensioenvraagstuk.

Nadenken over de implementatie van een nieuw pensioenstelsel zonder dat bekend is hoe dat er precies uitziet, dat zijn de echt uitdagende hersenkrakers. Veel is er nog niet bekend en toch willen klanten weten wat het voor hen gaat betekenen, waar en hoe ze hierop kunnen anticiperen. Niets leuker om daar een bijdrage aan te leveren. Zelfs als je, zoals ik, primair bezig bent met certificeringswerk, krijg je je toch heel veel mee van waar je collega’s mee bezig zijn. Dat is het voordeel van werken binnen een klein team en laat je stapsgewijs de complexe materie meer verkennen.’

Zoek jij ook de uitdaging van inhoudelijk en tegelijkertijd superleuk werk (naast je studie)? Of ben je al volledig beschikbaar en wil je je als Consultant inhoudelijk en commercieel ontwikkelen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Of bekijk de vacature van Junior Consultant >>